Pantun Jenaka Bahasa Sunda

Pantun Jenaka Bahasa Sunda

Berlangganan almugni.com
Pantun Jenaka Bahasa Sunda - Pantun lucu bahasa indonesia , sudah tidak jaman mungkin ada kalanya anda mendengarkan atau membaca bahkan yang sudah mengetahui beberapa kalimat lucu untuk pantun dari bahasa sunda. Nah bagi kalian yang tertarik, maka admin akan membagikan beberapa contoh pantun lucu bahasa sunda dibawah ini 

Mulung tanjung tengah gunung,
meunang cangkilung saguruntul
Nurus tunjung mbah dukun
ceunah nulung malah rahul

Ka Jampang mawa pakarang
ajang pe'rang makalangan
Ka akang naha sale'mpang
akang sayang ngan ka yayang

Rincik rincang rincik rincang
aya roda na tanjakan
Sidik pisan sidik pisan
nyai teh bogoh ka akang..

Cikaracak ninggan batu
Laun-laun jadi legok
Nincak ruhak dina batu
Laun-laun ngagorowok

Budak leutik bisa ngapung
Eta kalong ngrana
Botak saeutik jiga celempung
asa hayang ngarampana

Gunung kelud
gunung batu
Nu teu boga udud
osok memelas bari ngarayu

Tai Ucing Tai Kuda
Pusing atuda

Batok kohok wadah huut
meuli eunteung jang bikeuneun
Budak montok gede hitut
nyeri beuteung, jeungjeuriheun

Kembang cula kembang tanjung
kembang sagala domdoman
Rek sabulan rek sataun
moal weleh diantosan..

Pedah kuring kuralang kuriling
ucing ge'ring ngahariring
Tengah peuting jempaling jempling
kuring nyaring hayang ngising
Iwung bungkulna maju
nangka tangkalna dibabad
Indung tunggul rahayu
Bapak tangkal darajat

Daun hiris dibeungkeutan
dibawa ka juru masigit
Anu geulis ngadeukeutan
hayangeun dibere duit

Opat baris salah nyambung
mun tukang kakara ngabangun
Omat geulis ulah pundung
mun akang kapaksa nyandung

Aya listrik di masigit
caangna kamana - mana
Aya istri jangkung alit
hanyakal geuning waria

Kaso pondok kaso panjang
kaso ngaroyong ka mimbar
Sono mondok sono nganjang
sono ngaloyor ka kamar

Saha we nu bade nyangke
kamari abdi nu ngajagi
Bebende nu hade hate
pamatri ati nu sajati

Colenak enak dicocol
Komo mun tambah kalapa
Beletak pitak ditakol
Poho mun sirah mitoha

Cikaracak ninggang batu
laun-laun jadi legok
Tai cakcak ninggang huntu
laun-laun nya dilebok..

Aya roda na tanjakan
katinggang ku pangpung jengkol
Aya randa gogoakan
katinggang ku pohpor banpol

Hayu urang mupu tiwu
ohan malah mobok pagu
Huntu linu murukusunu
bongan tara ngosok huntu

Mungkin beberapa kaliamat dari Pantun Jenaka Bahasa Sunda yang sudah admin bagikan ini salah satu kalimatnya sudah familair bagi anda khususnya suku sunda. Namun, bagi yang suku dilain sunda tentu sangat aneh ketika mendengar pantun lucu diatas. Semoga bisa bikin tertawa ya.

Suka Artikel ?

YukBagi!

Recent Post no Thumbnail by Tutorial Blogspot